Het doel en beleid van Stichting Knuffeldier

Nederland heeft op dit moment circa 900.000 inwoners van 80 jaar of ouder. Dit aantal zal de komende jaren alleen maar toenemen. Er wordt een verdubbeling verwacht tot 2025.

De bejaardenhuizen van vroeger zijn omgebouwd naar zorgcentra. In Nederland zijn nu circa 2500 zorgcentra/verpleegtehuizen waar veel ouderen wonen en/of verzorgd worden, terwijl er ook steeds meer ouderen, al dan niet min of meer gedwongen, langer thuis blijven wonen.

Veel ouderen in zorgcentra/verpleegtehuizen en zelfstandig wonende hebben niet veel vertier en vereenzamen vaak snel.

Daar wil Stichting Knuffeldier wat aan doen!

Onze vrijwilligers gaan met dieren (honden/katten/vogels) structureel op bezoek bij de bewoners van zorgcentra/verpleegtehuizen en kunnen ook bij iemand thuis langsgaan. Op deze manier geven we wat afleiding en maken we mensen blij.

In 2018 zijn we actief in 4 regio’s. Haarlem, Hillegom, Hoorn/Opperdoes/Bergen en Den Haag. We willen dit nog verder gaan uitbreiden.

Het beleid van Stichting Knuffeldier is er op gericht het aantal te bezoeken zorgcentra verder uit te breiden naar meer regio’s en zo meer bewoners blij te maken met bezoeken van onze vrijwilligers.